Τips για να ετοιμάσετε τη βαλίτσα των διακοπών!
4 August 2017
Γιατί αξίζει να τρώτε ηλιόσπορους κάθε μέρα
4 August 2017
Show all

ΤΡΕΞΙΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΗΛΙΟ

Μετά από έναν κρύο χειμώνα, ανυπομονούμε να τρέξουμε έξω, στην ύπαιθρο. Μην ξεχνάτε όμως την προστασία του δέρματος σας κάτω από τις καυτές ακτίνες του ήλιου!

Κάτω από τη μπρούτζινη λάμψη του, υπάρχουν κίνδυνοι που ελλοχεύουν: ηλιακά εγκαύματα, ηλίαση, καρκίνος του δέρματος και θερμοπληξία.

Εδώ θα μάθετε πώς μπορείτε να τρέξετε με ασφάλεια κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού.

  1. Αποφύγετε το τρέξιμο 10:00 – 16:00

Πηγαίνετε για τρέξιμο πιο νωρίς ή πιο αργά μέσα στη μέρα για να αποφύγετε την ένταση του μεσημεριανού ήλιου. Ο ήλιος δεν θα είναι κάθετος και θα αποφύγετε τις πιο φωτεινές του ακτίνες.

  1. Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Πιείτε άφθονο νερό τουλάχιστον μία ώρα πριν ξεκινήσετε για τρέξιμο, έτσι ώστε να έχετε επαρκή αποθέματα υγρών. Φροντίστε επίσης να πίνετε τακτικά νερό κατά την προπόνησή σας: το σώμα σας θα σας ευχαριστεί αργότερα.

  1. Απλώστε κρέμα κάθε φορά που τρέχετε

Να φοράτε πάντα αντηλιακό: μην κάνετε ούτε βήμα χωρίς αυτό, ακόμη και μια συννεφιασμένη μέρα. Οι ακτίνες UV μπορούν να διαπεράσουν τα σύννεφα και την ομίχλη. Γι’ αυτό προσέξτε να είστε πάντα προετοιμασμένοι.
Επιλέξτε δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30, με ιδιότητες ψευδάργυρου και τιτανίου, για ανθεκτικότητα στον ιδρώτα. Μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε τακτικά την εφαρμογή.

  1. Αποκτήστε στυλ για να είστε ασφαλείς

Φορέστε ένα καπέλο για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τα εγκαύματα και ένα ζευγάρι γυαλιά για να προστατεύσετε το πρόσωπό σας από υπερβολική έκθεση στην ακτινοβολία.
Επιπλέον, πολλές εταιρείες αθλητικών ειδών κατασκευάζουν ρούχα με δείκτη αντιηλιακής προστασίας, ένα υλικό επένδυσης που απορροφά τις ακτίνες UV και δε επιτρέπει να φτάσουν στο δέρμα σας.

  1. Διαλέξτε την πιο σκιερή διαδρομή

Αναζητήστε σκιά σε κάθε ευκαιρία. Αν σας αρέσει η οργάνωση, εξερευνήστε νέες διαδρομές για τρέξιμο που προσφέρουν πολλά δέντρα για σκιά. Τα δέντρα δεν παρέχουν μόνο σκιά, αλλά και χαμηλότερες θερμοκρασίες για να αποφύγετε την υπερθέρμανση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *