Αποταμίευση

mutual_fund_main

Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν ήδη κεφάλαια προς επένδυση και δεν απαιτείται η δημιουργία τους τότε ακολουθούμε ένα άλλο δρόμο. Υπάρχουν πολλές επιλογές γι αυτό , οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη αρχή για να μην έχουμε απόκλιση στόχου αργότερα.

Η διαχείριση κεφαλαίων είναι μια διαδικασία όπου πρέπει να προχωράμε με αργά και σταθερά βήματα και όχι βιαστικά και επικίνδυνα για χάρη της απόδοσης.  Μία από τις βασικές  επενδυτικές αρχές που λέει ότι « σημασία έχει να αποταμιεύεις συστηματικά και όχι να ρισκάρεις για να κερδίσεις »  είναι ένας σημαντικός οδηγός για αυτήν την διαδικασία.

Είτε είναι μεγάλα τα κεφάλαια προς επένδυση είτε μικρότερα η τακτική εδώ είναι πάντα ίδια ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του υποψήφιου επενδυτή. Ο κυριότερος λόγος εδώ είναι η διασφάλιση του αρχικού κεφαλαίου του πελάτη και μετά η καλύτερη δυνατή απόδοση που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ανάληψη σχετικά μεγάλου ρίσκου. Ο συνδυασμός αυτών των χαρακτηριστικών δεν είναι εύκολος γι αυτό χρειάζεται η επαγγελματική συμβολή μας.